VÚB banka prichádza na trh s ďalšími novinkami v hypotekárnom financovaní

04.02.2005 Celý región

Bratislava, 4. február 2005 – VÚB banka prichádza na hypotekárny trh tento rok opäť s novinkami – bezúčelovou hypotékou a eurohypotékou. Finančné...
Bratislava, 4. február 2005 – VÚB banka prichádza na hypotekárny trh tento rok opäť s novinkami – bezúčelovou hypotékou a eurohypotékou. Finančné prostriedky môže klient teraz získať ešte jednoduchšie, rýchlejšie a za výhodné ceny. Naďalej má taktiež možnosť čerpať jednou úverovou zmluvou 100%-nú hypotéku a predčasne splatiť 20 % istiny každý rok bez poplatku.

Bezúčelová hypotéka predstavuje jednoduchšiu formu hypotekárneho úveru. Klient si môže na rozdiel od klasickej hypotéky kúpiť za získané prostriedky to, čo potrebuje. Táto forma hypotéky vyžaduje menej dokladov (klient nemusí dokladovať účel a predkladať faktúry či kúpnu zmluvu). Získa vyššiu sumu a splátky má nižšie vďaka dlhšej dobe splatnosti ako pri klasickom spotrebnom úvere. Úver môže čerpať už po podaní návrhu na vklad. Stačí, ak vlastní vhodnú nehnuteľnosť, podá na katastri návrh na vklad a prostriedky má na svojom bežnom účte.
Euroflexihypotéka je hypotéka poskytovaná v eurách. Jej prostredníctvom chce banka kompenzovať absenciu štátneho príspevku, zákazníkovi chce dokonca pridať aj niečo navyše. Tento produkt má úrokovú sadzbu podobnú ako v krajinách EÚ a tá je oproti slovenskej korune nižšia o 1,3 %. Hypotéka je denominovaná v eurách, ale zákazník ju môže dostať v slovenských korunách a v nich môže realizovať aj mesačné splátky z bežného účtu. Samozrejme, s prepočtom aktuálnym v konkrétom mesiaci. V súčasnej situácii neustále sa posilňujúcej koruny a s výhľadom do budúcnosti, keď budú v podstate všetky produkty transformované na eurá, sľubuje euroflexihypotéka nízke riziká a vysokú efektivitu.

VÚB banka schválila v minulom roku 7 442 hypotekárnych úverov v objeme 6, 074 miliardy Sk. Začiatkom leta banka ako prvá uviedla na trh 100%-nú Flexihypotéku. Tá umožňovala klientovi zobrať si takú výšku úveru, aká je cena nehnuteľnosti. Banka zároveň ponúkla klientom expresné čerpanie, znížila poplatky pri vybavovaní úveru a klient mal možnosť splatiť bezplatne mimoriadne splátky. VÚB banka poskytuje hypotekárne úvery od roku 1998 a kumulatívne ich za šesťročné obdobie schválila spolu 23 951, v objeme 17,97 miliardy korún.

VÚB banka má po celom Slovensku 207 retailových a 26 firemných pobočiek. Je členom medzinárodnej bankovej skupiny Gruppo Banca Intesa. V tomto roku získala prestížnu cenu časopisu Euromoney „ Awards for Excellence 2004“ ako najlepšia banka na Slovensku a taktiež cenu časopisu The Banker „ Bank of the Year 2004 in Slovakia“ .
Silvia Nosálová
vedúca tlačového oddelenia
 

Vyberte región